Gulvvarme pris

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et tilbud phone 42 90 73 35

Mangler du, eller skal du have forbedret eller renoveret eksisterende gulvvarme i dit hjem?

Få gratis tilbud og pris på gulvvarme (Svar inden for 24 timer)

 

Så kan vores landsdækkende sammenslutning af VVS-firmaer med kyndige fagfolk, som har masser af års erfaring i installation og reparation af gulvvarme, hjælpe dig med at løse dine problemer. Fra tid til anden hænder det, at gulvvarmen i de danske hjem går i stykker. Det kan der være forskellige årsager til, men lige meget hvad grunden er, er det irriterende, og det skal selvfølgelig ordnes med det samme. I dag har vi en stærk sammenslutning af yderst kompetente og veluddannede VVS-folk, som er klar til med øjeblikkelig varsel at rykke ud, når der opstår problemer med installationer i hjemmet. VVS-firmaerne i vores sammenslutning kan tilbyde hjælp til kunderne alle døgnets 24 timer. Så er uheldet ude, er hjælpen ikke længere end et opkald væk.

Hvor lang tid tager det for gulvvarme at varme boligen op?

Det varierer meget, hvor lang tid det tager, at varme et gulv op. Men det kan forkorte den tid, opvarmningen tager, hvis systemet er dimensioneret korrekt. Det er vores professionelle VVS-fagfolk på grund af deres mange års erfaring i branchen, eksperter i. Opvarmning af gulv følger en lang række af fysiske love, og for eksempel tager det noget længere tid at opvarme et gulv, end det gør at få varme på radiatorer. Der er stor forskel på tiden, det tager at opvarme et gulv, alt afhængigt om der er tale om vådsystemer eller tørsystemer. Vådsystemer tager en del længere tid om at varme et gulv op, end tørsystemer gør. Forskellen skal blandt andet findes i gulvvarmens placering. I tørsystemer er gulvvarmen placeret umiddelbart under gulvbelægningen, hvilket helt naturligt betyder, at gulvet varmes relativt hurtigere op, end vådsystemer, som er placeret i en større afstand fra gulvbelægningen. Når man skal have indlagt gulvvarme i sit hjem, er der nogle overvejelser, man bliver nødt til at gøre sig, inden gulvvarmen lægges ned. Der må være en helt detaljeret plan for det. Det er ikke nok at regne ud, hvor meget temperaturen skal være på gulvvarme i huset. For behovet for varme varierer afhængigt af, hvilket rum, der skal opvarmes. Derfor må der laves en del delberegninger, så der bliver præcist den temperatur i gulvvarmen, som er hensigtsmæssigt i hvert enkelt rum. De lokale forhold har altså en væsentlig rolle at spille, når der skal lægges gulvvarme ned i boligen. Gulvvarmestyring og gulvvarmesystem er således meget vigtigt, når vores dygtige VVS-fagfolk skal lægge gulvvarme ned, da det bliver nødt til at passe præcist til den enkeltes behov. Som regel bør man regne med, at det kan tage fra 10 minutter og op til et par timer, før gulvet har den temperatur, det skal have, afhængigt af om det er et vådsystem eller et tørsystem.

Hvad koster gulvvarme?

Der er mange gode grunde til at udskifte radiatorerne i sit hjem med gulvvarme. I takt med at de danske hjem med tiden er blevet mere og mere moderne, har folk fået øjnene op for, at gulvvarme i mange tilfælde kan være en mere hensigtsmæssig løsning end forældede radiatorer. Dels kan der komme irriterende støj fra radiatorerne fra tid til anden, og dels kræver radiatorer konstant vedligehold og skal også ofte gøres rent. Det er ikke lige noget, som passer ind i de fleste travle danskeres hverdag, og her er det, at gulvvarme kan være den perfekte løsning. Hvis du har en bolig på 250 m2, skal du regne med en pris på mellem 250.000 til 400.000 kr for at få lagt gulvvarme ned af professionelle installatører med mange års erfaring i at lægge gulvvarme ned. Man kan også vælge selv at lægge gulvvarme i sit hjem, og det er selvfølgelig billigere. Denne løsning kan også sagtens gå, hvis der for eksempel er tale om gulvvarme i et anneks eller et hobbyrum eller et værksted. Men når det gælder boligen, hvor man opholder sig de fleste af døgnets 24 timer, kan det kraftigt anbefales at få professionelle fagfolk til at lægge gulvvarmen ned. Ganske vist er det dyrere, men så har du til gengæld også garanti for, at arbejdet er udført til perfektion, samt at installatørerne rykker ud og afhjælper problemer med gulvvarmen, hvis sådanne skulle opstå inden for garantiperioden. Du vil altid kunne indhente tilbud på VVS gulvvarme pris og VVS gulvvarme tilbud hos vores dygtige håndværkere, som gennem deres grundige uddannelse ved alt, hvad der er værd at vide om VVS gulvvarme og gulvvarmestyring.

Få gratis tilbud og pris på gulvvarme (Svar inden for 24 timer)

 

gulvvarme pris

Gulvvarme – hvordan?

Gulvvarme er, som de fleste sikkert kan regne du, mange forskellige ting, og der er ting, og der må tages højde for, at gulvvarmen må varieres og justeres, så temperaturen i gulvet passer nøjagtigt til hvert enkelt rum i hjemmet. Det er ikke hensigtsmæssigt, hvis temperaturen svinger alt for meget fra rum til rum. For eksempel er det en rigtig god idé, hvis der er et stort spænd i muligheden for at kunne regulere gulvtemperaturen i stuen, så den passer til det, som er bedst på en hver tid af året. Om sommeren er det vigtigt, at man kan skrue temperaturen langt ned, hvor det derimod om vinteren er rart, at temperaturen kan skrues højere op. Det skulle helst være dejligt at opholde sig i stuen, hvor de fleste af aftentimerne i de fleste familier foregår. Desuden er det vigtigt, at der i børneværelserne også kan justeres godt på temperaturen, når børnene opholder sig og skal sove i rummet. Gulvvarme er altså essentielt i hjemmet og noget, der skal fungere optimalt i en hver given situation. Arbejdet kan udføres af professionelle VVS-folk med mange års erfaring, og du kan altid finde et godt VVS-firma i en by, tæt på hvor du bor. Her kan du indhente tilbud og træffe aftale om, hvornår arbejdet skal udføres. Hjælpen er aldrig længere end et opkald væk.

Hvad koster gulvvarme pr. m2?

Priserne på gulvvarme kan variere rigtig meget, alt afhængigt af, om man vælger selv at lægge gulvvarme ned, eller man ønsker professionelle fagfolk til at udføre arbejdet for sig. Det første kan ikke anbefales, med mindre det er et værksted eller et hobbyrum, der er tale om. Gulvvarme i huset er noget, der skal holde i rigtig mange år, og derfor kan det klart anbefales, at professionelle VVS-installatører udfører det komplicerede arbejde. De har arbejdet med det i mange år, og de ved præcist, hvilken temperatur, der er hensigtsmæssig i et hvilket som helst rum i huset. Prisen på gulvvarme afhænger også meget af, hvilket gulv det er, du skal have lagt varme i. Gulvvarme i køkken, gulvvarme i trægulv, gulvvarme i beton og gulvvarme i eksisterende beton har således forskellige priser, hvilket vel ikke er overraskende, da de forskellige materialer er vidt forskellige at arbejde i, og noget tager en del længere tid end andet. Du kan dog godt som tommelfingerregel regne med omkring 700 kr. pr. m2. Billig gulvvarme er også muligt. Prisen på gør-det-selv gulvvarme ligger på ca. 500 kr. pr. m2. Men som tidligere nævnt, kan gør-det-selv gulvvarme højst anbefales i for eksempel et værksted, hvor man ikke opholder sig de fleste af døgnets 24 timer, som man gør i de forskellige rum i sit hus. I selve boligen kan det klart anbefales at få professionelle installatører til at installere gulvvarme. Et gulvvarmesystem skal kunne holde i mange år, gulvvarmeslanger skal og termostat gulvvarme skal monteres fuldstændig korrekt, så der ikke opstår unødvendige problemer, som man bliver nødt til at ringe til en montør i tide og utide. Det kan altså klart anbefales at få dygtige fagfolk med mange års erfaring i branchen til at lægge sit gulv ned for sig. Man må regne med en kvadratmeterpris på omkring 950-1.300 kr., hvis professionelle installatører skal udføre arbejdet. Men de relativt få ekstra penge, man her betaler, er i langt de fleste tilfælde godt givet ud, da man slipper for jævnligt tilbagevendende problemer med sine gulve som årene går.

Hvordan laver man gulvvarme?

Man kan, som nævnt oven for, vælge selv at lægge gulvvarme i sit hjem, eller man kan få professionelle fagfolk til at gøre det for sig. Men der er også dén mulighed, at man kan deles om opgaven. Som med de fleste andre installationer, reparationer og vedligehold i boligen, gælder det også for installation af gulvvarme, at der er visse ting, man selv må lave, og visse ting, der skal fagfolk til at udføre. En god sammenligning kunne være, at man sagtens, såfremt man ellers har flair for det, kan male sit eget hjem eller udskifte et stykke vinyl i køkkenet eller et gulvtæppe i stuen. Det behøver man ikke betale håndværkere for, hvis man selv er dygtig til det. Men ryger der pludselig en el-installation, må man ringe efter en elektriker, da det er forbundet med fare selv at begynde at rode med vekselstrøm, hvis man ikke er uddannet i det og derfor ikke ved, præcist hvad man gør. Det samme gælder for installation af gulvvarme. Opgaven kan deles mellem den, som skal have lagt gulvvarmen ned, og professionelle fagfolk. Der er ingen problemer i, at folk som skal have nyt gulvvarmesystem, selv arbejder på de ting, de kan, inden for det lukkede system. Men når gulvvarmen skal tilsluttes det allerede eksisterende varmeanlæg og en cirkulationspumpe skal tilkobles, er man nødt til at få en uddannet VVS-installatør med erfaring til at udføre arbejdet. Der er altså alle muligheder, når man skal have nyt gulvvarme i boligen. Man kan gøre det til et halvvejs gør-det-selv projekt, eller man kan få professionelle installatører til at udføre arbejdet, afhængigt af hvor meget tid og hvor mange penge, man selv har lyst til at investere i det.

Hvad koster det at lægge gulvvarme ind i boligen?

Prisen for at få installeret gulvvarme i sit hjem, afhænger helt af, hvor meget af arbejdet, man selv laver, og hvor meget man skal have uddannede fagfolk i branchen til at lave for sig. Typisk koster det omkring 250 kr. pr. m2 for installation af vandbaseret gulvvarme. Der er forskel i prisen afhængigt af, om det er tør- eller vådsystemer, der er tale om. Prisen på de 250 kr. pr. m2 er betinget af, at du gør så meget som overhovedet muligt af arbejdet selv. For ca. 430 kr. pr. m2 kan du lave gør-det-selv gulvvarme, hvor elektriske gulvvarmemåtter er indregnet i kvadratmeterprisen. Hvis du vil have fagfolk til at installere gulvvarmen for dig, må du, som nævnt længere oppe, regne med en pris på mellem 950 – 1.300 kr. pr. m2. Denne pris er betinget af, at du selv bryder gulvet op. Gør du det, kan du i gennemsnit regne med en pris på omkring 1.000 kr. pr. m2. Ønsker du, at fagfolk skal udføre hele opgaven, ligger prisen på ca. 2.200 kr. pr. m2 inklusiv arbejdsløn og materialer til gulvvarmen.

Hvad koster det at støbe gulv med gulvvarme?

Der er som sagt intet i vejen for at man selv kan lægge gulvvarme i eksisterende beton. Der er dog en del overvejelser, man bør gøre sig, inden man kaster sig ud i arbejdet. Det er ikke alle, der kan støbe et perfekt betongulv, og det vil være en klar fordel, hvis man selv er uddannet håndværker, eller af andre grunde har stor flair for håndværk, hvis man selv vil lave det. Det er vigtigt, at jorden under den beton, som skal støbes, er helt plant. Desuden er det vigtigt, man bruger en del tid, da betonen tager lang tid om at tørre så meget, at gulvet ikke sprækker. I badeværelser og andre vådrum skal man endvidere tage højde for, at der er afløb at tage hensyn til, og at gulvet må være helt 100% vandtæt. En meget væsentlig grund til at støbe gulvet tæt og helt perfekt, er også, at der i undergrunden findes det radioaktive stof, radon, som er usundt for indeklimaet, hvis det siver ind i de rum, hvor man opholder sig. Men har man godt styr på alt dette, er det ikke noget problem at støbe sit eget gulv. Det første man gør, når man skal støbe et nyt betongulv, er at fjerne den eksisterende gulvbelægning. Hertil skal bruges forskelligt værktøj, for eksempel en betonhammer eller save, alt afhængigt af, om det nuværende gulv er af beton eller træ. Når dét er gjort, kan man gå i gang med selve støbearbejdet. Til det skal der indkøbes cement og støbemix eller færdigblandet beton. Man kan med fordel vælge færdigblandet beton, da det kan blandes op, så det passer lige præcist til området, hvor gulvet skal lægges. Hvis man selv vælger at blande sin beton af cement og støbemix, er det vigtigt, at man har helt styr på blandingsforholdet. Forholdet mellem cement og støbemix er 1:7, hvis der skal støbes gulv i et hus, og hvis det er på et udendørs område, er forholdet 1:4. Har man undervejs i processen spørgsmål eller brug for hjælp, kan man jo kontakte relevante fagfolk, som kan hjælpe én videre i arbejdet. Når arbejdet er gjort, betonen er tørret og slebet af, og der ikke ligger så meget som et støvkorn tilbage på det, kan man så lægge det gulv, man ønsker, om det så er linoleum, vinyl, klinker, trægulv eller gulvtæpper. Når prisen på at støbe et betongulv skal udregnes, gøres det næsten altid ved at finde prisen pr. kvadratmeter. Denne pris ligger typisk på mellem 300-350 kr. i timen i arbejdsløn, plus hvad materialerne koster. Derfor bør man, inden man går i gang, gøre sig overvejelsen, om det er pengene værd selv at lave arbejdet, eller om det vil give mere mening at få fagfolk til at gøre det. Ved at benytte sig af professionelle gulvlæggere er man garanteret, at arbejdet bliver udført perfekt, så der ikke efterfølgende skal laves småreparationer den ene gang efter den anden. Så i langt de fleste tilfælde, vil det være hensigtsmæssigt at få arbejdet udført af dygtige og grundige gulvlæggere med mange års erfaring i faget.

 

Hvad koster et nyt gulv med gulvvarme?

 

Prisen for et gulv med gulvvarme kan variere rigtig meget. Der er mange faktorer, der spiller ind. Først og fremmest siger det sig selv, at det er en hel del dyrere, hvis du skal have lagt gulvvarme i hele dit hjem, end hvis det blot er ét eller to rum, det handler om. Desuden kan der være om end meget stor forskel i prisen hos forskellige firmaer, og derfor er en god tommelfingerregel at indhente tre tilbud fra tre forskellige firmaer, så disse uafhængigt af hinanden kan vordere tilstanden af dit eksisterende gulv, hvor meget der skal bruges i materialer og arbejdsløn på det, så de derefter kan give dig deres tilbud på opgaven.

Ved at indhente tilbud fra flere firmaer, får du også et større overblik over situationen, og du vil kunne holde pris og kvalitet op mod hinanden, så du er sikker på, det er det helt rigtige tilbud, du ender med at vælge. Noget som også har stor betydning for prisen på installation af gulvvarme, er geografien. Det er ikke ligegyldigt, hvor i landet, du bor. Priserne kan svinge meget fra den ene landsdel til den anden. Typisk er de noget dyrere at få udført arbejdet på Sjælland og i hovedstadsområdet, end det er på Fyn og i Jylland. Det er der flere grunde til. Konkurrencen blandt firmaer i de tæt befolkede områder i Danmark er hårdere, end den er i yderområderne. En anden grund er, at der i hovedstadsområdet er tung trafik om morgenen og om eftermiddagen, når håndværkerne, som skal arbejde i din bolig, skal til og fra arbejde. Det kan betyde, at håndværkerne har en del mere spildtid, end de har det i Jylland og på Fyn, hvor afstandene ganske vist kan være større, men hvor det er langt mere fremkommeligt end i storbyens myldretidstrafik. Du skal regne med, at gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter for et komplet gulv med gulvvarme, kommer til at ligge på omkring 2.200 kr. Med et plus eller minus i prisen afhængigt af de ovenstående forhold.

Hvad koster gulvvarme i drift?

Det er svært at sige, hvad gulvvarme helt nøjagtigt koster i drift. Det kommer nemlig helt an på, hvilken form for gulvvarme, der er tale om. Her er el-gulvvarme noget dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme. Vandbaseret gulvvarme er i dag den langt mest anvendte form for gulvvarme i de danske hjem. Når man vælger at få lagt gulvvarme ind i sit hus, er det ofte meget store arealer, der kan være tale om, og derfor er det en hel del billigere at varme et helt hus op med vandbaseret gulvvarme, end det er hvis gulvvarmen er drevet af el. Ved vandbaseret gulvvarme sendes vandet fra husets centralvarmeanlæg ud i de gulvvarmeslanger, som ligger umiddelbart under gulvet. Disse slanger varmer huset op, og radiatorer i huset bliver derfor i de fleste tilfælde overflødige, hvilket for mange ses som en stor fordel, da der kan komme irriterende hvid støj fra radiatorerne på grund af luft i dem. Det gør sig specielt gældende ved radiatorer af lidt ældre dato.

Et gennemsnitligt hus i Danmark har et areal på omtrent 150 m2, når alle rummene tælles med. Prisen for vandbaseret gulvvarme ligger på omkring 2,40 kr. pr. kWh (kilowatttime). Det betyder, at vandbaseret gulvvarme koster omkring 30-40 kr. om dagen i et gennemsnitligt hus i Danmark. Her skal du være opmærksom på, at har du et hus i mere end ét plan, er det gulvvarmen noget dyrere i drift på førstesalen, andensalen og i kælderen, end den er i stuen. Du har også mulighed for at varme gulvene i dit hjem op ved hjælp af el. Her skal du blot være opmærksom på, at det koster over det dobbelte i drift, da elektricitet fortsat er meget dyrere end vand. Hvis du går med planer om at få lagt nyt gulv og gulvvarme ned i dit hjem, så er det bare med at få indhentet tre tilbud fra håndværkere, som er uafhængige af hinanden, sætte dig i ro og mag sammen med fagfolkene og snakke alle aspekter af installering af gulvvarmen igennem, og derefter vælge det tilbud, der passer perfekt til netop dit behov.

Få gratis tilbud og pris på gulvvarme (Svar inden for 24 timer)