Opsætning af varmtvandsbeholder

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Det kan være praktisk at have en varmtvandsbeholder af flere grunde. Vand er forholdsvist billigt og er nemt tilgængeligt. Derudover har det en stor varmefylde, hvilket betyder, at det kan lagre en del varme pr. rumfangsenhed. Vand er desuden en miljøvenlig varmekilde, da det ikke skader naturen eller os.

Hvis du gerne vil vide mere om montering af varmtvandsbeholdere, er du velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Nedenfor kan du læse lidt mere om de forskellige varmtvandsbeholdere, der findes, prisen på dem samt opsætning af en varmtvandsbeholder.

Hvad er en varmtvandsbeholder?

En varmtvandsbeholder er en beholder med varmt brugsvand, som bruges til at varme din boligs vand op. I beholderen er der kun vand og ingen luft. En varmtvandsbeholder kan fås i mange forskellige størrelser. Inde i varmtvandsbeholderen er der nogle varmerør eller et el-varmelegeme. Hvis du har en fjernvarmeunit eller et fyr, har du formentlig også en varmtvandsbeholder, hvorfra din bolig får varmt vand til hanen og bruseren.

Der findes imidlertid flere forskellige slags varmtvandsbeholdere. Nogle af dem kan du læse lidt om i nedenstående:

Elvandvarmer

En elvandvarmer bruger et elvarmelegeme til at producere varmt vand med. Med denne varmtvandsbeholder kan du få varmt vand, selvom du ikke har et centralvarmesystem. Har din bolig vandtilførsel og elektricitet, så kan du tilslutte en elvandvarmer og få varmt brugsvand. Du kan også justere temperaturen på en elvandvarmer.

Denne varmtvandsbeholder er til dig, der bruger el som opvarmning af brugsvand, hvis du ikke har centralvarmeanlæg eller fjernvarme. Den er f.eks. oplagt at have i sommerhuse. Du skal dog være opmærksom på, at en elvandvarmer er den dyreste måde at opvarme brugsvand på.

Fjernvarmebeholder

En fjernvarmebeholder skal tilsluttes fjernvarmenettet, og varmen hertil bliver leveret fra dit fjernvarmeværk. Sammen med din fjernvarmeunit kan den producere varmt brugsvand til din bolig, og din fjernvarmeunit leverer varme til dine rum. Denne type varmtvandsbeholder er for dig, der har direkte fjernvarme.

Centralvarmebeholder

En centralvarmebeholder kan du anvende, hvis du har et pillefyr, oliefyr eller en varmepumpe. Via varmekilden forsyner centralvarmebeholderen din bolig med varmt vand. Centralvarmebeholderen vil levere varmt brugsvand til din bolig, hvor din primære varmekilde leverer rumvarmen.

Combibeholder

En combibeholder er en kombination af en centralvarmebeholder og en elvandvarmer. Det betyder altså, at combibeholderen enten kan opvarme brugsvandet ved brug af el eller centralvarme. Denne type varmtvandsbeholder er god til dig, der har en varmekilde, som du slukker for om sommeren, f.eks. et oliefyr.

Som du kan se, er der mange forskellige typer af varmtvandsbeholdere at vælge imellem. Vi hos VVS-oversigt hjælper dig gerne, hvis du har brug for hjælp til opsætning af en varmtvandsbeholder. Du kan altid kontakte os, hvis du har spørgsmål om varmtvandsbeholdere og opsætning af disse.

Hvilken varmtvandsbeholder skal jeg vælge?

Når du skal vælge en varmtvandsbeholder, skal du bl.a. finde ud af, hvor stor den skal være. Dit valg kommer også an på, om du allerede har en varmtvandsbeholder, som du ønsker at skifte ud, eller om du skal have en varmtvandsbeholder monteret for første gang. Måske er du i gang med at bygge hus, og skal vælge en varmtvandsbeholder der skal opsættes?

I ovenstående afsnit blev du præsenteret for forskellige typer af varmtvandsbeholdere. Når du skal vælge din varmtvandsbeholder, skal du tænke over, hvordan din boligsituation er, f.eks. hvilken varmekilde du har til rådighed. Du skal også finde ud af, hvilke behov du har, f.eks. hvor meget vand du har brug for. Jo flere I bor i husstanden, jo større en varmtvandsbeholder skal I have opsat.

Hvordan opsætter man en varmtvandsbeholder?

Opsætning af en varmtvandsbeholder kræver hjælp fra en autoriseret VVS-installatør. Når du har aftalt med en VVS’er, at vedkommende kommer og monterer en varmtvandsbeholder i dit hjem, skal du sørge for, at der er god plads til at foretage opsætningen af varmtvandsbeholderen. Om opsætningen af varmtvandsbeholderen er inkluderet i selve varmtvandsbeholderens pris, er forskelligt, alt efter hvilken varmtvandsbeholder du køber.  Du kan altid kontakte os hos VVS’oversigt, hvis du har brug for hjælp til opsætning af en varmtvandsbeholder.

Må jeg selv montere min varmtvandsbeholder?

Det er ikke en god idé selv at stå for opsætningen af en varmtvandsbeholder, hvis du ikke er autoriseret VVS’er. Vær sikker på, at du får gjort arbejdet ordentligt og undgå skader på din bolig, ved at få en VVS’er til at udføre opsætningen af din varmtvandsbeholder.

Men skal du have udskiftet din varmtvandsbeholder med en ny, må du gerne selv stå for at tømme den gamle varmtvandsbeholder for vand og tjekke rørerene.

Hvad er prisen på en varmtvandsbeholder?

Prisen på en varmtvandsbeholder samt opsætning kan variere meget. Det kommer meget an på, hvilken type af varmtvandsbeholder, du skal have. Derudover er der udgifter til opsætning af en varmtvandsbeholder, som nogle gange er inkluderet i prisen på selve varmtvandsbeholderen. Prisen afhænger bl.a. af, hvilken type varmtvandsbeholder du skal have, samt hvor stor den skal være. Derudover kan det være, at du har brug for nogle reservedele til din varmtvandsbeholder. Måske har du blot brug for at skifte varmelegeme eller sikkerhedsventilen på din nuværende varmtvandsbeholder.

Hvorfor skal jeg anskaffe mig en varmtvandsbeholder?

Du skal anskaffe dig en varmtvandsbeholder, hvis du gerne vil have adgang til varmt vand og undgå varmetab.

Det kan også være, at du allerede har en varmtvandsbeholder, men har vurderet, at det er på tide med en ny. Normalt kan en varmtvandsbeholder holde i mange år, men på et eller andet tidspunkt vil det blive nødvendigt med en udskiftning. Hvis du gerne vil have hjælp til at vurdere, om din varmtvandsbeholder trænger til at blive skiftet ud med en ny, er du velkommen til at tage kontakt til os hos VVS-oversigt. Så hjælper vi dig, hvis du har spørgsmål angående de forskellige varmtvandsbeholdere eller spørgsmål angående opsætning af en varmtvandsbeholder.

Hvad gør jeg, hvis min varmtvandsbeholder ikke virker?

Hvis din varmtvandsbeholder ikke virker, skal du se, om du kan finde årsagen hertil. Har du varme, men ikke varmt vand, kan en årsag kan være en tilkalket veksler.  Det kan også være, at det er på tide at skifte til en ny varmtvandsbeholder. Du kan tage kontakt til os hos VVS-oversigt, hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvorfor din varmtvandsbeholder ikke virker. Vi har VVS’ere i hele Danmark, der er klar til at hjælpe dig.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad du kan gøre ved forskellige problemer, der kan opstå ved en varmtvandsbeholder.

Jeg har problemer med min varmtvandsbeholder, hvad gør jeg?

Som med alt andet teknik kan du opleve at have problemer med din varmtvandsbeholder. Det kan f.eks. være, at den er kalket til, hvis du bor et sted med hårdt vand. Kalken kan også skyldes, at din varmtvandsbeholder har nogle forkerte rør. Kalken i din varmtvandsbeholder kan betyde, at trykket på vandet falder. Dette vil du kunne se på din vandhane og bruser. Hvis der ikke er tryk på vandet eller hvis trykket falder efter du har åbnet for vandet, kan det skyldes kalk. Oplever du dette, kan det være tid til at få udskiftet din varmtvandsbeholder.

Et problem du også kan støde på, er en utæt varmtvandsbeholder. Den kan være utæt, fordi den er gennemtæret. Vil du tjekke om din varmtvandsbeholder er utæt, kan du gøre følgende:

  • Du skal først lukke for hovedventilen til det kolde vand
  • Herefter tænder du for det varme vand på den vandhane der er længst fra varmtvandsbeholderen. Kommer der stadig vand ud efter noget tid, betyder det, at din varmtvandsbeholder er utæt.

Kræver en varmtvandsbeholder vedligeholdelse?

En varmtvandsbeholder kræver en smule vedligeholdelse ligesom alt andet. Det er en god idé, at du får tjekket din varmtvandsbeholder en gang om året ca.

Få hjælp af en professionel til at opsætte din varmtvandsbeholder

Er du i tvivl om noget angående varmtvandsbeholdere, er du velkommen til at kontakte os her hos VVS-oversigt. Vi rådgiver og vejleder dig angående opsætning af din varmtvandsbeholder, pris på varmtvandsbeholdere og meget mere. Du skal blot fortælle, hvad du har brug for at vide, og så hjælper vi dig videre.